Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Gewonden En Vermisten Na Instorting Ijsgrot Ijsland

Gewonden en vermisten na instorting ijsgrot IJsland

Schaal van de tragedie nog onduidelijk

Reddingswerkers zoeken naar overlevenden

Een ijsgrot in het zuiden van IJsland is maandagmiddag ingestort, waarbij naar schatting 10 mensen gewond zijn geraakt en meerdere anderen worden vermist.

Reddingswerkers zijn ter plaatse om naar overlevenden te zoeken, maar de schaal van de tragedie is nog onduidelijk.

De ijsgrot is een populaire toeristische attractie, en het is nog onduidelijk wat de oorzaak van de instorting was.

Update: 3 gewonden, 14 vermisten

De IJslandse kustwacht heeft een update gegeven over het aantal slachtoffers: er zijn 3 gewonden en 14 vermisten.

De reddingswerkers zetten hun zoekactie voort, maar de omstandigheden zijn moeilijk vanwege het slechte weer en het gevaar van verdere instortingen.

De IJslandse premier Katrín Jakobsdóttir heeft haar medeleven betuigd aan de slachtoffers en hun families:

"Dit is een tragische gebeurtenis, en onze gedachten gaan uit naar degenen die getroffen zijn."

Oorzaak van de instorting nog onduidelijk

De oorzaak van de instorting wordt nog onderzocht, maar er zijn aanwijzingen dat deze mogelijk te wijten is aan de recente warme temperaturen in IJsland.

IJsgrotten zijn gevoelig voor veranderingen in temperatuur, en het is mogelijk dat de warmte de ijsstructuur heeft verzwakt, waardoor de instorting ontstond.

De IJslandse autoriteiten waarschuwen toeristen om voorzichtig te zijn bij het bezoeken van ijsgrotten, vooral tijdens warmere maanden.

Belangrijkste punten:

* Een ijsgrot in het zuiden van IJsland is ingestort, waarbij naar schatting 10 mensen gewond zijn geraakt en meerdere anderen worden vermist. * Reddingswerkers zijn ter plaatse om naar overlevenden te zoeken, maar de schaal van de tragedie is nog onduidelijk. * De oorzaak van de instorting wordt nog onderzocht, maar er zijn aanwijzingen dat deze mogelijk te wijten is aan de recente warme temperaturen in IJsland. * De IJslandse autoriteiten waarschuwen toeristen om voorzichtig te zijn bij het bezoeken van ijsgrotten, vooral tijdens warmere maanden. * De IJslandse premier Katrín Jakobsdóttir heeft haar medeleven betuigd aan de slachtoffers en hun families.


Comments